Новини

Видатні жінки-психологи: хто вони і як змінили науку про душу

Вважається, що психологія – це чоловіча професія. При згадці спеціальності, багато хто з нас неусвідомлено згадує образ сивого, бородатого літнього чоловіка у гарному костюмі. Це не дивно, адже саме так у зеніті слави виглядали великі Фрейд та Юнг.

Але насправді, наприклад у нашій країні, більшість практикуючих психологів – жінки. Саме дівчата та жінки працюють у приватному консультуванні чи групових програмах, тим самим підвищуючи культуру психогігієни та знімаючи заборони на обговорення теми психічного та психологічного здоров’я. Але у сучасних жінок-психологів були попередниці, які колись перетворили суто чоловіче ремесло на загальну справу про турботу про людське щастя і рівновагу.

На честь закінчення місяця жіночої історії ми згадаємо лише деяких із великих жінок-психологів, праці яких мають велику практичну цінність.

Мері Уітон Калкінс

Перша жінка, яка очолила Американську психологічну асоціацію. За свою кар’єру вона написала понад сотню робіт з психології та егопсихології, а також розробила методику парних асоціацій.

Анна Фрейд

Донька знаменитого Зигмунда Фрейда. Вона не лише розвинула ідеї батька, а й розробила свою власну концепцію – дитячий психоаналіз.

Карен Хорні

Стала однією з основоположниць такого напряму як жіноча психологія. Зробила внесок у науку, розробивши теорію невротичних потреб. Також Хорні обґрунтувала теорію про те, що люди здатні контролювати психічне здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *